Skip to main content

Onze diensten

Het bouwen van websites stopt niet wanneer we een opdracht succesvol hebben opgeleverd.  Een website moet ergens gehost worden.  Dit betekent dat een domeinnaam moet worden vastgelegd. Tijdens de bouw van een website moeten foto's en teksten worden toegevoegd en na oplevering moet de website uiteraard ook onderhouden worden. Teksten moeten worden toegevoegd, componenten worden geupdate.  Wij kunnen u geheel ontzorgen maar u kunt er ook voor kiezen delen van het project zelf te doen. Hetzelfde geldt voor de periode na de oplevering.

Onze diensten & services

Webhosting

Als besloten is een website te (laten) maken moet worden nagedacht over een goede pakkende domeinnaam.  Vaak blijkt dat het gewenste domein al bestaat en moet overgegaan worden naar plan B.   Dit kan zijn het verzinnen van een andere naam of gebruik maken van een andere extensie dan een .NL of .BE extensie.  Bekende extensie varianten zijn .com of .eu maar sinds enkele jaren is er een flink aanbod toegevoegd.  Wilt u een webshop dan zou u bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een .shop extensie. 

Het vastleggen van een nieuwe domeinnaam kunnen wij voor u verzorgen.

Webdesign

Een domeinnaam is gekozen maar de website zelf moet nog gebouwd worden.  Tijdens de eerste sessie(s) gaan we samen bepalen hoe invulling wordt gegeven aan de website.  Op basis van de input die we krijgen kunnen we een offerte opmaken.  Die offerte is uiteindelijk op basis van onder andere de volgende onderdelen:

  • De uitstraling van de website.  Formeel vs informeel. 
  • Aantal pagina's (en menu structuur)
  • Het aantal talen die de website moet bevatten.
  • Wie levert de foto's en de teksten aan die op de website geplaatst moeten worden.  Wilt u dat in eigen beheer doen of mogen wij dit voor u doen.
  • Is een webshop onderdeel van de website,
  • Moet de website een deel krijgen dat alleen voor geregistreerde gebruikers toegankelijk is
  • De speciale eisen waarmee rekening gehouden moet worden.  Bijvoorbeeld de ontsluiting met een externe database.
  • Etc..

Zodra de offerte is getekend gaan we aan de slag.  Tijdens de ontwikkeling zijn we volledig transparant en willen we veel contactmomenten inplannen zodat tijdig bijgestuurd kan worden indien dit nodig zou zijn.  Gedurende de bouw van de website is de ontwikkeling te volgen onder onze ontwikkelomgeving.  Deze is te vinden op www.testuwweb.nl\xxxx.  U kunt de voortgang van de bouw dus op elk moment van de dag volgen en bijsturen waar dit nodig is.  Alleen bij specifiek maatwerk zullen we de website op onze eigen servers ontwikkelen. 

Zodra de website in de ontwikkelomgeving klaar is plannen we een opleveringsoverleg in.  Bepaald u dat de website online kan dan installeren we deze onder de door u gekozen domein.  Vanaf dat moment is de online.

Hieronder treft u een kleine greep uit de websites die we hebben ontwikkeld.

 

 

B-RUNNING.NL

De oude website hebben we een aantal jaar geleden gebouwd. De look & feel van destijds sloot echter niet meer aan bij de inzichten van nu. in plaats van een renovatie van de oude website is gekozen voor een geheel nieuwe website. Het moest een eenvoudige website worden met informatie over de hardloop- en canicross activiteiten die ze organiseren in combinatie met inschrijf formulieren. 

PPL-VLIEGER.NL

Deze website is voor zowel private pilot studenten en al gebreveteerde piloten een informatieve website. De basis is opgezet en zal in 2023 verder worden voorzien van video's, online trainingen etc..

DE-MASSAGEKAMER.NL

Een mooie sfeervolle website van de Massagekamer op Schouwen-Duiveland.  De klant was op zoek naar vervanging van de oude website uit 2010.  Die was niet meer van deze tijd en bovendien niet responsive.  Een leuk project en mooi resultaat.

ADR-DIGITAAL.NL

De ontwikkeling van deze database gestuurde website was een mooi project.  Voor het vervoer van gevaarlijke stoffen over de weg had de opdrachtgever de wens om de wetboeken te digitaliseren en als jaar abonnement te verkopen.  De doorlooptijd van de website was circa 7 maanden. de website is (2022) 2 jaar online en men heeft inmiddels flink wat abonnementen verkocht.  Het volgende project staat voor 2023 gepland.

FRANCISO.NL

Het moest een uit het oogspringende website worden.  Als achtergrond werd uiteindelijk gekozen voor een vuurturen.  Een symbool voor een rots in de branding. Een bedrijf waarop je kunt bouwen. 

EXPLORESPAINONLINE.COM

ExploreSpainOnline.com was bedoeld als portaal voor reizen naar de nog deels onontdekte Spaanse provincies Galicia, Castailla Y Leon en Asturias.   Het was de bedoeling om eind 2020 groots uit te pakken met mooie reizen naar deze gebieden.  En toen kwam Corona en viel alles stil.  De website is gebouwd maar is tot een nader moment op offline gezet. 

Onderhoud

De website is gebouwd en opgeleverd.  Dit betekent echter niet einde samenwerking.  Een website moet namelijk ook onderhouden worden.  Het gekozen content management systeem (CMS) zal regelmatig geupdate moeten worden en hetzelfde geldt voor de componenten die zijn gebruikt.  Bijvoorbeeld voor de beveiliging van de website of voor het maken en herstellen (mocht dat nodig zijn) van een backup. In het eerste jaar nemen wij dat voor onze rekening. Daarna kunt u ervoor kiezen of het onderhoud bij ons blijft of in eigen beheer genomen wordt.  Indien u voor het laatste kiest leren we u welke licenties zijn aangeschaft, waar u deze onder eigen beheer moet aanschaffen en op welke wijze u updates moet installeren.  Dit is overigens geen hogere wiskunde.

Voor wat betreft het aanpassen van de teksten krijgt u bij oplevering een uitgebreide training.   Ook leren we u hoe menu's aangepast kunnen worden en nieuwe artikel toegevoegd.  Het is uiteraard ook mogelijk dat u dit tegen geringe vergoeding aan ons uitbesteed.

Fotografie en Video

Een website bestaat naast de technische structuur met name uit tekst, foto's en video's.  U kunt ervoor kiezen om deze in eigen beheer te maken en te leveren.  Hierbij de aantekening dat we geen foto's zullen plaatsen waar auteursrechten op liggen.  Levert u foto's en video's aan dan vragen we u om een verklaring dat deze rechtenvrij worden aangeleverd.  Hebt u geen geschikte foto's of wilt u een video laten maken en op de website laten plaatsen dan kunnen wij u daarmee van dienst zijn.  We werken samen met professionele fotografen en video edtitors.  het schrijven van de teksten doen we in eigen beheer. 

Zonnemaire Webdesign
Zuidweg 17
4316AA Zonnemaire

phone 1 +31 (0)850 470 486 /

phone 1+31 (0)6 46 855 372

  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.mail